Een vrijwilliger voor de Republikeinse presidentskandidaat John McCain, die aangifte had gedaan van mishandeling door een aanhanger van de Democraat Barack Obama, heeft toegegeven dat zij het verhaal heeft verzonnen.
De 20-jarige vrouw werkte voor een Republikeins callcenter in de stad Pittsburgh, in de electoraal belangrijke staat Pennsylvania. Ze had bij de politie verklaard dat zij tijdens het pinnen was overvallen door een donkere man, die haar geld eiste.

Toen de man een bumpersticker van McCain op haar auto zag, zou hij met een mes de B van Barack in haar wang hebben gekerfd om haar ,,een lesje te leren''.

De politie plaatste al snel vraagtekens bij het verhaal van de vrouw. Zo was uit onderzoek gebleken dat zij op het moment van de vermeende beroving niet gepind had. Ze was niet te zien op bewakingscamera's en zakte voor de leugendetectortest.

Toen het 'slachtoffer' werd geconfronteerd met de bevindingen gaf ze toe dat het verhaal verzonnen was. Waarom ze dit heeft gedaan, is niet bekend. De vrouw wordt nu beschuldigd van het doen van een valse aangifte.