Dagen van Geeraerd geteld?
Foto: belga
SV Roeselare had geen verhaal tegen Zulte Waregem. De mannen van Franky Dury nestelen zich in de middenmoot en zijn helemaal klaar voor de trip van volgende woensdag naar Club Brugge. SV Roeselare blijft laatste. De dagen van coach Geeraerd lijken geteld.
De fel geplaagde thuiscoach Dirk Geeraerd koos voor deze cruciale match voor een vrij experimentele 4-3-3, met Bétrémieux, Dissa én Thompson in de ploeg. Van Handenhoven spurtte voor de eerste keer met de basiself op.

Collega Franky Dury gaf het vertrouwen aan dezelfde elf die een week voordien SC Anderlecht een flink pak rammel gaf. SV Roeselare toonde veel goede wil, maar voetbalde krampachtig. Oliseh smeekte, maar vond zelden een vrije maat.

Zulte Waregem, dat blaakte van vertrouwen, wachtte geduldig op de prooi. Aanvoerder Van Nieuwenhuyze zette zich door op rechts, maar liep zich vast in het overbevolkte Roeselaarse strafschopgebied. Papassarantis probeerde het van ver, Bossut pakte makkelijk. Roeselare probeerde van achter uit op te bouwen. Een organisatorisch sterke opponent kwam nooit in de problemen. Papassarantis, mooi aangespeeld door Daineche, dreigde maar maakte net een dribbel te veel. Aan de overkant dook Berrier, na slecht uitverdedigen van Mirvic, alleen voor Sierens op. De Fransman mikte over.

Door de benen van Sierens

Een supernerveuze Dirk Geeraerd probeerde op alle mogelijke manieren het tij te keren. Bétrémieux stormde alleen op Bossut af, maar het schot van de Fransman dwarrelde naast. Zulte Waregem hield het zaakje onder controle.

Net voorbij het halfuur ging Berrier knap door op rechts. Hij bediende de vrijstaande Leye, die door de benen van Sierens koelbloedig de opener binnen knikte. Roeselare moest nog meer komen. Thompson bracht Bétrémieux in stelling, maar zijn schot flitste over. De thuisploeg kreeg het moeilijk tegen een solide tegenstander. Buysse legde aan, Daineche veegde weg voor de lijn.

Al na dertig seconden in de tweede helft verdubbelden de bezoekers de voorsprong. Het schot van de vlijtige Roelandts werd eerst nog afgeblokt.

Matton, tegen Anderlecht goed voor een assist en een fraaie goal, kapte zich knap vrij en nam Sierens met een droge knal te grazen. Roeselare probeerde, maar de weeskinderen van Wim De Coninck bleken machteloos. Leye duwde het mes nog dieper in de wonde.