Proto licht in duisternis
Foto: photo news
Beerschot is ondanks een povere verrichting na een derde gelijkspel op verplaatsing dit seizoen wel één puntje rijker. De Henegouwers domineerden het gros van de wedstrijd, maar forceerden evenwel te weinig open kansen om Proto te doen struikelen.
De spanning in beide kampen was te snijden. Bij paars-wit verscheen Ederson in plaats van een zieke Ne, meteen ook een eerste selectie voor de Braziliaan, die pas vorige week met de beloften tegen Charleroi aan zijn wederoptreden toe was. Het duel kwm traag op gans, al nam de thuisploeg dadelijk het initiatief. Het duurde tien minuten alvorens een raid van Collet en een doorbraak van Dahmane het debat opvrolijkten. Proto ging keurig plat en moest ondertussen nogal wat terugspeelballen opvangen. Ragued ontpopte zich als de ideale verbindingsman tussen de lijnen, de opbouw verliep alleszins vlotter dan bij de gasten tot Fadiga op het halfuur plots zijn wandelstok weggooide. Rugnummer 99 verscheen in de diepte en speelde de verdediging handig uit verband. Haroun nam over met zijn linker richting winkelhaak maar Ragued kon zijn verslagen portier nog bijspringen om de openingsgoal te verhinderen.

Eindelijk heerste er nu wat meer evenwicht al bleef lastpost Dahmane verder onrust stoken.

Oris

Na de rust viel er meer ruimte en moest Proto zich flink reppen op een kopstoot van Oris en een nummertje van Buysens. Kevin Oris bleef in de luchtduels dreigen en kopte nu een inzenden van Jarju rakelings naast. De gasten stonden opnieuw voor hete vuren vooral nadat Peeters spits Vandenbergh kwam aflossen. De Henegouwers gingen nu resoluut voor de zege en Oris vond opnieuw een attente Proto op zijn schietbaan .