Frutos scoort drie keer in monsterscore tegen KV Mechelen
Foto: photo news
Eén basisplaats had Nicolas Frutos nodig om topschutter van Anderlecht te worden. De Argentijn scoorde gisteren drie keer in de 7-1-zege tegen KV Mechelen en spoelde zo de pandoering van tegen Zulte Waregem weg. Met de Goleador speelde ook Anderlecht zijn beste voetbal van het seizoen. Het effect Frutos is ongelofelijk.
Het kind van de rekening. Dat was wat KV Mechelen gisteren moest worden voor Anderlecht dat heel wat goed te maken had na de 4-0-afstraffing van vorige week tegen Zulte Waregem. En Malinwa, dat met 8 op 24 nochtans ook wat punten kon gebruiken, werd ook het slachtoffer van paars-wit.

In vergelijking met de ploeg die zondag in Waregem speelde, voerde trainer Ariël Jacobs drie wijzigingen door. Nicolas Frutos stond voor het eerst aan de aftrap, Vlcek verving Legear als rechterflankaanvaller en Losada nam de plaats van Goor in op het middenveld. Anderlecht kon zijn 4-3-3-systeem dus voor het eerst dit seizoen op Frutos afstellen en meteen speelde paars-wit een stuk zelfzekerder. Het derde kwartier van de eerste helft was zelfs van een wervelend niveau dat wij dit jaar nog geen enkele keer zagen in het Astridpark.

Wereldgoal Ivens

Het had nochtans anders kunnen lopen voor Anderlecht. Hoewel Sporting dominant voetbalde, scoorde KV Mechelen het eerst. De goal van Jonas Ivens was wel een wereldgoal. De verdediger veroverde de bal aan zijn eigen grote rechthoek, zette een één-twee op met Gorius, liep 70 meter en lobde de bal daarna vanop 35 meter over doelman Zitka in het hoekje. De thuisploeg protesteerde niet onterecht voor hands, want Ivens had de bal met de handen meegegraaid.

Lang kon KV Mechelen niet genieten van zijn voorsprong. Anderlecht trapte opnieuw af. Boussoufa zwierde de bal voor doel en Vlcek duwde binnen. Tot dan toe was de Mechelse doelman Renard nochtans alleen bedreigd met afstandschoten van Losada en Van Damme.

Bij die 1-1 barstte het paars-witte vuurwerk pas echt los met Nicolas Frutos als grote aansteker. De Argentijn had tot dan toe vooral slechte passes gegeven, maar had een goal nodig om vertrouwen op te doen. Dat doelpunt viel toen Vlcek weer zijn bewaker Van Goethem aftroefde en een voorzet terugkopte. De Goleador liep het leer eenvoudig binnen. Frutos schreeuwde twee maanden frustratie van hem af en zwaaide vrolijk naar zijn vrouw en dochtertje.

Het werd trouwens genieten voor het gezin Frutos, want toen Van Damme even later een bal voor doel trok, stak de Argentijn er een kattenpootje tegen voor 3-1. Anderlecht barstte nu helemaal los. Boussoufa hervond zijn dribbelkunsten, Vlcek vond zijn efficiëntie, Biglia verstuurde heerlijke passes en zelfs Losada dirigeerde. Toen Frutos Boussoufa diep stuurde, legde de Marokkaan de 4-1 ruststand vast.

Applausvervanging Frutos

Na de pauze ging de paars-witte demonstratie voort. Voor Mechelen konden alleen Vleminckx en Persoons nog eens op de goal trappen, maar toen Losada met een lepe bal Vlcek vrijmaakte, bood de Tsjech Frutos zijn derde goal van de avond aan. Toekomstig Anderlecht-spits Tom De Sutter mag al zenuwachtig worden, want een vierde goal van de Argentijn werd nog ten onrechte afgekeurd voor buitenspel. Toen Jacobs Frutos na 65 minuten verving door Bulykin daverde het Park op zijn grondvesten. Zo luid was de applausvervanging.

Paars-wit speelde daarna de partij uiteindelijk eenvoudig uit. Vlcek gaf nog zijn derde assist van de match toen Gillet 6-1 scoorde en kreeg ook een open doekje bij zijn vervanging. De ingevallen Bulykin maakte er zelfs een monsterscore van. Het was maanden, zoniet jaren, geleden dat het Vanden Stockstadion nog zo had genoten.