Frutos is helemaal terug
Foto: photo news
Anderlecht had een passend antwoord klaar op de 4-0 vernedering die het vorige week moest ondergaan bij Zulte-Waregem. KV Mechelen was het kind van de rekening. Paars-wit klopte Yellowred met 7-1. Nicolas Frutos gaf de criticasters lik op stuk met drie doelpunten.
Anderlecht keek na een kwartier nochthans al aan tegen een 0-1 achterstand nadat Jonas Ivens de bal heerlijk over Daniel Zitka in doel lobde. Een minuut later stond het alweer gelijk dankzij een doelpunt van Vlcek. Een kwartier later zette Nicolas Frutos Anderlecht op voorsprong. Boussoufa deed er voor rust nog eentje bovenop.

Na de pauze ging Anderlecht door op zijn elan. Nicolas Frutos, met zijn tweede en derde van het seizoen, Guillaume Gillet en invaller Bulykin legden de zware 7-1 eindstand vast.

Anderlecht komt met 19 punten voorlopig naast Standard aan de leiding van de Jupiler League. Standard speelt wel morgen nog tegen Racing Genk.

Zulte-Waregem bouwde voort op zijn stuntzege vorige week met 0-3 winst op het veld van Roeselare. Leye (2x) en Matton zorgden voor de doelpunten. Zult-Waregem vindt stillaan aansluiting bij de subtop van het klassement. Roeselare blijft troosteloos laatste met 2 op 27.

FC Dender deed een uitstekende zaak in de strijd tegen degradatie. De jongens van trainer Boskamp wonnen verrassend met 1-2 op het veld van Cercle Brugge. Buffel bracht de West-Vlamingen al na 7 minuten op voorsprong, maar Smajic kon nog voor rust gelijkmaken. Fred lukte halfweg de tweede helft de winnende treffer.

Westerlo komt de top 5 van het klassement binnengestormd na overtuigende 4-1 winst tegen zwakke broertje Tubeke. Tomou, twee keer Ruiz en Sotil maakten de Westelse doelpunten. Perbet milderde voor Tubeke.

Charleroi en Lokeren hielden elkaar in evenwicht, net als Bergen en Germinal Beerschot.

Anderlecht - KV Mechelen 6-1
Cercle Brugge - FCV Dender EH 1-2
Charleroi - Lokeren 1-1
Bergen - Germinal Beerschot 0-0
Roeselare - Zulte-Waregem 0-3
Westerlo - Tubeke 4-1