Visagiste Sarah Palin strijkt wekelijks 9.000 euro op
Foto: ap
WASHINGTON - De visagiste van Sarah Palin, gouverneur van Alaska en de Republikeinse kandidate voor het vicepresidentschap van de Verenigde Staten, heeft voor de eerste twee weken van oktober een honorarium van 22.800 dollar (18.240 euro) opgestreken. Dat meldt The New York Times.
Daarmee is de visagiste naar verluidt beter betaald dan de hoofdadviseur voor het buitenlands beleid van presidentskandidaat John McCain. Eerder lokte een rekening van ruim 150.000 dollar voor Palins garderobe, make-up en kappersbezoek verontwaardiging uit bij hooggeplaatste Republikeinen.

Volgens een nieuwe peiling van de krant Washington Post en de televisiezender ABC heeft 51 procent van de stemgerechtigden die op 4 november waarschijnlijk hun stem zullen uitbrengen, ondertussen een negatieve indruk van Sarah Palin.

De groep Crew (Citizens for Responsibility ans Ethics in Washington) diende bij de Amerikaanse kiescommissie een klacht in over de 150.000 dollar, meldde de Britse krant The Guardian. De Republikeinen schonden met deze uitgave de regels op de campagnefinanciering, voert Crew aan.

'Het is belachelijk 150.000 dollar uit te geven aan de kledij van een kandidaat voor het vicepresidentschap en haar familie, vooral nu zoveel Amerikanen financieel ernstig in het nauw zitten en gezien de staat waarin onze economie verkeert', zegt Melanie Sloans, directeur van Crew en procureur tijdens de regering-Clinton, op de website van de krant.