Zes Vlaamse Carrefours dicht door staking
Vorige week werd al aan de hoofdzetel van Carrefour geprotesteer door de vakbonden. Foto: photonews
Zes vestigingen van Carrefour zijn vandaag dicht door een vakbondsactie.
De vakbonden voert actie aan acht winkels. In Vlaanderen is dat in Schoten, Burcht en Zemst, in Brussel in Oudergem en in Wallonië in Jumet, Gosselies, Bomerée en Bergen.

Enkel de winkels in Oudergem en Burcht zijn open. In Oudergem was er voldoende personeel aanwezig om de winkel te openen. Daar wilden de vakbonden de winkel blokkeren. Er daagde echter een deurwaarder op met een bevelschrift, met in zijn kielzog de politie. De staking werd gebroken.

Dat Carrefour deurwaarders op pad stuurde, kan niet op begrip van de vakbonden rekenen. De directie van Carrefour zegt dat het niet anders kon.
'We waren altijd bereid tot overleg en hebben nieuwe voorstellen gedaan die meteen van tafel geveegd werden. Dit brengt zware schade toe aan het bedrijf', aldus de woorvoerder van Carrefour.

Onvrede

De acties, die voortaan elk weekend zullen plaatsvinden, zijn het gevolg van onvrede naar aanleiding van de opening van een nieuwe hypermarkt in Brugge. Daar gaat personeel aan de slag tegen een veel lager loon en aan slechtere arbeidsvoorwaarden, aldus de vakbonden. De woordvoerder van Carrefour benadrukt dat alle andere winkels van Carrefour, en ook van GB, open zijn.