Advocaten Van Themsche naar Cassatie
De advocaten van Hans Van Themsche trekken naar het Hof van Cassatie. Van Themsche werd twee weken geleden veroordeeld voor de moorden op Luna Drowart en Oulematou Niangadou en de moordpoging op de Turkse vrouw Songul Koç. Hij kreeg levenslang, de maximumstraf.
Paul Vandemeulebroecke, een van de advocaten van Van Themsche, bevestigt dat het cassatieberoep is aangetekend. Verdere details wil hij nog niet kwijt.

In verklaringen die Van Themsches advocaten - Vandemeulebroucke en Bart Herman - kort na de veroordeling van hun cliënt gaven, viel al af te leiden dat ze van plan waren naar het Hof van Cassatie te trekken.

'Omwille van de rol van de media', zei Bart Herman toen. 'Maar ook wegens de rol van de advocaten in de media. Het proces zelf is fair verlopen. Maar hoe kan je nu in deze omstandigheden - met zoveel gekleurde informatie vooraf in de media - gaan veronderstellen dat de jury onbevooroordeeld was? Ik geloof dat niet', klonk het.

'Los daarvan moeten we ons toch eens vragen gaan stellen bij de rol die advocaten spelen. Bij elke schorsing lopen om op tv te komen, opinies en meningen in het rond strooien. Een proces wordt in de rechtszaal gevoerd, niet voor de tv-camera’s.’

Als het Hof van Cassatie het arrest van het assisenhof verbreekt, moet het proces worden overgedaan in een andere provincie.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig