NEW YORK - De Amerikaanse Moslimalliantie, een groepering die vindt dat de Palestijnen het recht hebben zich gewapenderhand te verzetten tegen Israël, heeft 50.000 dollar ingezameld ter ondersteuning Hillary Clinton. Die voert momenteel campagne voor de Senaatszetel van de staat New York.
Het is onduidelijk of de first lady de gift aanneemt. Ze doet juist haar best de vele joodse kiezers in New York voor zich te winnen. De joodse gemeenschap vormt ongeveer 12 procent van het electoraat in de staat.

Vooralsnog kan Clinton bij hen op twee keer zoveel stemmen rekenen als haar Republikeinse rivaal Rick Lazio. In de algemene peilingen ligt Clinton circa 7 procentpunten voor op Lazio.

De campagnestaf van Clinton meldde vandaag een gift van 1.000 dollar van een leider van de Amerikaanse Moslimraad te hebben teruggestort. De man, Abudrahman Alamoudi, geldt als een aanhanger van de islamitische terreurbeweging Hamas, die verantwoordelijk is voor aanslagen op doelen in Israël.

Zodra het kamp van Clinton in de gaten had van wie de 1.000 dollar afkomstig was, is het geld teruggegeven, zei Clintons woordvoerder Howard Wolfson. Hij benadrukte dat Clinton veel belang hecht ,,aan vrede en veiligheid voor Israel''.

Alamoudi stuurde ook 1.000 dollar aan de presidentscampagne van de Republikein George W. Bush. Het is onbekend of het kamp van Bush het geld heeft gehouden.