Luk Alloo stapt over naar VTM
Foto: mhb
BRUSSEL - TV-presentator Luk Alloo maakt de komende drie jaar programma’s voor VTM. Alloo en programmadirecteur Bert Geenen hebben daarover een akkoord bereikt. Het is niet de eerste keer dat Alloo voor de commerciële zender aan de slag gaat.
Alloo kreeg bij VTM in september 1998 voor het eerst zendtijd om zijn eigen televisiestation TV6 te lanceren. Hij bracht er onder meer 'Sterren & Kometen', een wekelijks programma, waarin hij op lichtvoetige wijze de voorbije week onder de loep nam.

Later heeft Alloo zijn veelzijdigheid gedemonstreerd in programma’s zoals 'AllooPraat', een reeks intimistische gesprekken met zielsverwanten, het praatprogramma '1 Uur Tijdverlies', 'AllooUNDERCOVER', waarin hij als onderzoeksjournalist de meest uiteenlopende items aansneed, en 'Wally’s Wereld', een documentaire over het leven van Eddy Wally en zijn familie. Na vijf jaar hield hij het voor bekeken bij VTM.

Alloo was voor korte tijd presentator bij VT4 voor de omkadering van voetbalprogramma’s, zoals de Confederations Cup. Bij de openbare omroep maakte hij onder meer reportages voor 'Sportweekend'.

Bert Geenen, programmadirecteur bij VTM, prijst de veelzijdigheid van Alloo. ,,Om het in voetbaltermen te zeggen: Luk kan je op verschillende posities laten spelen. Waar we hem het eerst gaan uitspelen, beslissen we binnenkort''. Alloo zelf is blij om aan verschillende projecten voor VTM te kunnen werken. Veel details wil hij voorlopig niet kwijt, maar zijn eerste programma’s zouden ofwel in september ofwel in januari op het VTM-scherm komen.