Oma (70) trouwt met toyboy (31)
BRUSSEL - Een 70-jarige Engelse is in de zevende hemel. Afgelopen weekend is ze getrouwd met haar 31-jarige vriend. Voor de oma van drie kleinkinderen en haar jonge minnaar was het liefde op het eerste gezicht. Edna Townsend en Simon Martin uit Worle leerden elkaar een paar jaar geleden kennen op een bijeenkomst van de plaatselijke orgelclub.
Simon, doof aan één oor sinds zijn achtste, is een getalenteerd orgelspeler en Edna restaureert muziekinstrumenten. Bij een concert van Simon stelde een gezamenlijke vriend de twee aan elkaar voor. ,,Ik weet het nog precies'', zegt Simon. ,,Ik kwam binnen via de artiesteningang en daar stond Edna. Ze zag er glamoureus uit, ze droeg een zwartzijden broek met kralen. Ik vond haar prachtig.''

De aantrekkingskracht was wederzijds. Na die eerste ontmoeting volgden een intense correspondentie en urenlange telefoongesprekken waarin ze elkaar de liefde verklaarden en Simon steevast afsloot met 'Goodnight Sweetheart' op het orgel. Na tweeënhalf jaar van heftige verliefdheid ging Simon afgelopen Valentijnsdag op de knieën en vroeg zijn grote liefde ten huwelijk. Huilend van geluk stemde Edna in.

Na een eerder ongelukkig huwelijk en een korte relatie met een zestien jaar jongere melkboer die stierf aan slokdarmkanker, had Edna zich al neergelegd bij een eenzaam bestaan tot ze Simon tegen het lijf liep, destijds nog een twintiger. Haar veertig jaar jongere minnaar had nooit eerder een relatie gehad omdat hij, sinds hij op de lagere school geïsoleerd raakte door zijn dyslexie en gehoorverlies, zijn leven geheel had gewijd aan de muziek.