Half miljoen gratis brieven op 21/7
Foto: ept
BRUSSEL - Op 21 juli, de nationale feestdag, zijn in België ongeveer een half miljoen gratis postkaarten en brieven verstuurd. Er is dus massaal gereageerd op een speciale actie van De Post ter gelegenheid van de feestelijkheden rond 175 jaar België en 25 jaar federalisme.
,,De actie is absoluut geslaagd te noemen'', vertelde Fred Lens, woordvoerder van De Post, vanmorgen. ,,Het gaat om een enorm aantal. In totaal maakten de gratis verstuurde brieven meer dan 10 procent uit van alle poststukken die op 21 en 22 juli in de postbussen werden gestopt.''

Volgens Lens is het niet uitgesloten dat er in de toekomst vergelijkbare acties komen. ,,De voorbije actie was uniek, omdat ze verbonden was met de feestelijkheden rond 175 jaar België. We zullen nu bekijken of ze goed onthaald is door de bevolking en of er nog momenten zijn waarop we een vergelijkbare actie kunnen organiseren'', aldus Lens.

Iedereen kon op 21 juli een kaart of brief deponeren in een rode postbus zonder er een postzegel op te kleven. ,,De Post verspreidt die zendingen 'non prior'. Ze worden dus op 26 juli, twee dagen na de eerstvolgende werkdag, besteld'', aldus Lens. De vooraf gestelde voorwaarde was dat het adres op de zending met de hand is geschreven en de geadresseerde in België woont.