BRUSSEL - De Onafhankelijke Vakbond voor Spoorwegpersoneel (OVS) roept naar aanleiding van de dodelijke vechtpartij zaterdag op een bus in Antwerpen op tot kalmte en geen spontane acties. Mogelijk komen er volgende week wel acties.
Het slachtoffer was een treinbestuurder en afgevaardigde van de OVS. Dat zegt Hugo De Rycke, raadsman van de OVS. Volgens de vakbond waren er dit weekend vragen en oproepen tot spontane acties bij de treinbestuurders van de Antwerpse depots. De vakbond roept op tot kalmte en geen spontane acties te voeren. ,,Daar heeft momenteel niemand iets aan en maakt de treinreizigers slachtoffer van een feit waar zij niet bij betrokken zijn'', aldus de oproep.

Mogelijk wordt volgende week wel voor een uur het werk neergelegd, aldus nog De Rycke. Dat wordt later beslist. Volgens de vakbondsman geldt de lijn waarop het incident zich voordeed als gevaarlijk en wordt die vaak gebruikt door treinpersoneel om naar een ander depot te gaan. ,,Omdat de lijn gevaarlijk was, zijn een tijdlang taxi's gebruikt. Maar dat is afgeschaft uit financiële overwegingen'', dixit nog de OVS-vakbondsman.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in