Daders nog voortvluchtig
Foto: photo news
ANTWERPEN - Het parket heeft zaterdagnacht de grote middelen ingezet om de daders van de dodelijke vechtpartij zaterdag op lijnbus 23 te vinden. Een aantal mensen is ondervraagd, maar dat heeft volgens het parket nog niets opgeleverd.
De 54-jarige man overleed zaterdag op een bus die van Luchtbal naar Het Zuid reed. Hij was op weg naar zijn werk want hij moest zijn dienst als treinbestuurder van de Thalys beginnen. Op de bus maakte een zestal jongeren amok. Hij kwam tussen en moest enkele zware klappen incasseren. De man stierf even later. De jongeren vluchtten weg.

,,We hebben heel de nacht doorgewerkt'', zegt Guido Vermeiren van het parket in Antwerpen. ,,Voorlopig zijn er nog geen arrestaties. We hopen dat we vandaag snel zekerheid hebben''. Een aantal mensen is wel ondervraagd maar voorlopig zonder resultaat.

De zes daders zijn jongeren tussen 18 en 21 jaar oud. Er is sprake dat het zou gaan om allochtone jongeren, maar het parket kan dat niet bevestigen tot zolang de daders ook effectief zijn opgepakt.