BAGDAD - Het Amerikaanse leger heeft vandaag voor de derde keer deze week een luchtaanval uitgevoerd op een gebouw in de stad Fallujah waar zich strijders zouden schuilhouden van de Jordaanse terroristenleider Abu Musab al-Zarqawi.
Het is niet bekend hoeveel schade er is aangericht en of er slachtoffers zijn. Eerder op de dag vonden er net als donderdag vuurgevechten plaats in Fallujah tussen opstandelingen en Amerikaanse soldaten. Sinds donderdag zijn daarbij zeven doden gevallen.

Volgens de Amerikanen bevindt Al-Zarqawi zich in Fallujah, een bolwerk van het soennitische verzet tegen de Amerikanen. De Arabische nieuwszender Al-Arabiya zond vandaag een video uit waarop drie gemaskerde mannen met machinegeweren dat tegenspreken. Dat Al-Zarqawi in Fallujah zou zijn, is ,,een spelletje van de CIA''. De mannen beloven hun ,,stad van moskeeën'' te verdedigen tegen de Amerikanen.

Al-Zarqawi’s organisatie heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor tal van aanslagen in Irak, waaronder die van donderdag. Bij aanslagen en beschietingen in een reeks Iraakse steden vielen toen in totaal ongeveer honderd doden. Het geweld was voornamelijk gericht tegen de Iraakse politie. Al-Zarqawi zou ook achter de onthoofding van een Amerikaan en een Zuid-Koreaan zitten.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig