Transportsector ontevreden over signalisatie Antwerpse Ring
ANTWERPEN - Volgens een aantal beroepsorganisaties voor het goederenvervoer over de weg is de signalisatie bij de werken aan de Antwerpse Ring onvoldoende en onveilig. De organisaties willen dat hieraan dringend iets gedaan wordt voor er ongevallen gebeuren. Ze vragen daarvoor dringend overleg met de Vlaamse overheid.
Volgens de transportorganisaties, verenigd in het Benelux Vervoeroverleg, zijn er verschillende problemen. Zo worden volgens hen de alternatieve routes die het doorgaand vrachtverkeer vanuit het buitenland weg van Antwerpen moeten houden, onvoldoende van op grote afstand aangeduid.

In Antwerpen zelf wordt de route naar de Liefkenshoektunnel volgens de transportsector te weinig aangeduid. Nochtans is deze tunnel in de maand juli zelfs de enige route voor vrachtwagens, aangezien er dan in de Kennedytunnel gewerkt wordt. Die wordt dan gesloten voor alle vrachtverkeer.

De transportsector klaagt ook over ,,de wirwar aan borden bij het naderen van de Ring''. Volgens de organisaties zeggen de borden met de vermelding ,,Singel'' niets voor de vele buitenlandse chauffeurs en veroorzaken ze enkel verwarring. ,,Samen met de werkzaamheden aan de uitkanten van de Ring zal dit ongetwijfeld situaties creëren die de verkeersveiligheid in het gedrang brengen'', zeggen de organisaties.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig