LONDEN - In Engeland zijn gisteren op verschillende plaatsen arrestaties verricht na relletjes met supporters. Dat gebeurde nadat Engeland de kwartfinale van het EK verloren had van Portugal.
In het Zuid-Engelse Thetford moest de politie een groep Portugese voetbalfans, onder wie een aantal kinderen, in veiligheid brengen. Die waren meer dan twee uur belaagd in een pub. Bij schermutselingen buiten de pub raakten enkele agenten gewond. Een groot aantal ramen van de pub, die in Portugese handen is, werd ingegooid en enkele auto’s werden in brand gestoken.

Op het kanaaleiland Jersey gebruikte de politie traangas om een menigte van vijftienhonderd Engelsen uiteen te jagen die een groep Portugese zakenlieden belaagde.

In Croydon, ten zuiden van Londen, gooiden teleurgestelde voetbalfans winkelruiten in. De politie verrichtte zes arrestaties.

In Boston, in Noord-Engeland, werd de politie aangevallen toen ze twee vechtende tieners uit elkaar probeerde te halen. Zeven personen werden aangehouden. In het graafschap Hertfordshire werden in totaal zeventien voetbalfans opgepakt wegens geweldpleging, wapenbezit of vernieling.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig