Moeizame avondspits op Antwerpse Ring
Foto: rr
ANTWERPEN - In en rond Antwerpen verloopt de avondspits moeizaam. Sinds 15 uur al zijn er files op alle toegangswegen naar Antwerpen. Volgens de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) ligt dat vooral aan het vrachtverkeer, dat massaal opnieuw de Ring wil uitproberen omdat die deze morgen bijna filevrij was.
Rond 17 uur stond er op de Ring een file van Antwerpen-Zuid tot Borgerhout richting Nederland. Op de Singel is het druk, vooral tussen de Platinpoort en de Turnhoutsepoort. Naar Antwerpen is het aanschuiven op de E19 zuid van voor de Craeybeckxtunnel, op de E19 noord vanaf Schoten en op de E34/E313 vanaf Wommelgem.

,,Er is dus geen reden voor euforie na de vlotte ochtendspits'', zegt Nick Orbaen van de BAM. Het vrachtverkeer wordt met aandrang gevraagd gebruik te maken van de Liefkeshoektunnel, wat vanaf 1 juli ook verplicht is. De politie zal ook bestuurders die op de Singel gevaarlijke maneuvers uitvoeren, bekeuren. Sommige bestuurders kruisen er de middenberm of slaan er linksaf waar het verboden is. Die maneuvers vertragen de doorstroming.

De ochtendspits was nochtans relatief vlot verlopen. Sinds middernacht moest het verkeer er in beide richtingen over twee versmalde rijstroken op de binnenring, maar de grote verkeershinder die vanochtend verwacht werd, bleef uit. Op de secundaire wegen waren er wel problemen op de N16 tussen Mechelen en Sint-Niklaas ter hoogte van de brug van Temse. Op een gegeven moment stond daar tot twee kilometer file. Ook aan de Waaslandtunnel was het druk. Elders op de secundaire wegen verliep het verkeer redelijk vlot.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig