BRUSSEL - Niet dertig, maar amper vier procent van de werknemers maakt misbruik van de antipestwet. Dat schrijft De Morgen vandaag.
Eerder deze week beweerden Trees Pieters (CD&V) en Maggy De Block (VLD) dat drie op de tien werknemers een klacht tegen pesten indienden om te ontsnappen aan een nakend ontslag. Ze eisten dan ook de afschaffing van de antipestwet.

Ze baseerden zich onder meer op cijfers van de externe dienst voor preventie en bescherming Arista, die in 2003 389 klachten wegens pesten behandelde. Arista zelf reageert woedend: ,,Ik was heel verbaasd toen ik via de media hoorde dat drie op de tien misbruik maakten van de antipestwet'', zegt Laurent De Cock, hoofd van het psychologenteam van Arista. ,,En nog verbaasder toen bleek dat ze hun informatie op onze gegevens baseerden.''

,,Ze interpreteren onze cijfers en onze informatie helemaal verkeerd. Het gaat om tien op de 389 klachten, of amper vier procent van de werknemers, die een klacht indienen wegens pesten om te ontsnappen aan nakend ontslag. Niet één op de drie. Dat is gewoon fout. Ik weet niet hoe ze aan die cijfers komen'', aldus De Cock.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig