MILAAN - Gianluigi Buffon zal heel waarschijnlijk het doel van Italië kunnen verdedigen op het komende WK in Duitsland. De doelman van Juventus werd woensdag ondervraagd over zijn illegale gokactiviteiten, maar kan volgens zijn advocaat ,,zijn aandacht nu volledig richten op de Wereldbeker''.
Buffon moest het trainingskamp van de Italiaanse selectie verlaten omdat hij zich bij het parket van Parma moest melden voor een ondervraging over zijn mogelijke betrokkenheid bij een illegaal gokcircuit. Toen de 28-jarige doelman woensdagavond het kantoor van de onderzoekers in Parma verliet, verklaarde diens advocaat dat Buffon (voorlopig) buiten schot blijft. ,,Hij werd niet ondervraagd. Het was een serene ontmoeting met de onderzoekers. Hij heeft alles uitgelegd. We hebben vertrouwen in een goede afloop.''

De onderzoekers vermoeden dat Buffon tot twee miljoen euro heeft ingezet bij weddenschappen. Hij zou ook gegokt hebben op uitslagen van zijn eigen team in januari 2006. Naar verluidt zou de Italiaanse international toegegeven hebben dat hij gokte op wedstrijden uit buitenlandse competities, maar daarmee is gestopt in oktober 2005 toen de Italiaanse Voetbalbond (FIGC) elke vorm van weddenschappen verbood voor voetballers. De FIGC dreigde toen met schorsingen tot achttien maanden.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig