Ook AC Milan in nauwe schoentjes
Voetbalfans protesteren voor de gebouwen van de Itialiaanse voetbalbond tegen het schandaal. Foto: ©ap
ROME - In de Italiaanse media zijn donderdag voor het eerst artikels gepubliceerd die moeten bewijzen dat AC Milan schuldig is in het schandaal dat het Italiaanse voetbal teistert. Tot dusver zat vooral Juventus Turijn in het oog van de storm. Het schandaal draait rond mogelijk vervalste wedstrijden in de competitie 2004-2005.
Il Corriere della Sera pakt uit met de tekst van een gesprek tussen AC Milan-bestuurder Leonardo Meani en Gennaro Mazzei, die als lid van de Italiaanse scheidsrechterscommissie verantwoordelijk was voor het aanduiden van lijnrechters. In het gesprek, dat plaatsvond op 19 april 2005, maakt Meani zich kwaad nadat zijn team in Siena met 2-1 heeft verloren. In de partij werd onder andere een doelpunt van Milan afgekeurd.

,,Let nu goed op (...). Geef ons ook eens een ’Consolo’. Stuur zo iemand niet alleen naar Turijn, begrepen?'' Meani verwijst hiermee naar Andrea Consolo, een lijnrechter van wie de naam al eerder werd genoemd omdat hij vaak ’gevraagd’ zou zijn door de toenmalige directeur-generaal van Juventus, Luciano Moggi. Zowel Meani als Mazzei zijn ondertussen in verdenking gesteld door het parket van Napels.

AC Milan is een van de vier teams die er door het parket van Napels van worden verdacht een netwerk te hebben opgezet om wedstrijden te vervalsen. Juventus, Fiorentina en Lazio Roma zijn de drie andere teams. Ook 41 personen, onder wie negen scheidsrechters en elf lijnrechters, zijn al in verdenking gesteld.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig