KBC verkoopt Banco Urquijo
Foto: rr
BRUSSEL - De Belgische bankverzekeraar KBC verkoopt haar volledige belang van 99,74% in het Spaanse Banco Urquijo aan Banco Sabadell voor 760 miljoen euro. Dat maakte KBC woensdagavond laat bekend.
De meerwaarde voor KBC op de verkoop bedraagt ongeveer 495 miljoen. Daarnaast zal de Belgische bank de gewone dividendinkomsten van 2005 ontvangen, goed voor 7,7 miljoen euro.

De verkoop moet wel nog goedgekeurd worden door de betrokken toezichtshouders. KBC wil de transactie, die begeleid werd door JP Morgan, voor eind september van dit jaar afronden.

KBC zette Banco Urquijo in de etalage na een evaluatie van haar strategie. Daaruit bleek dat de Spaanse bank enerzijds te gediversifieerd is om goed te passen in de divisie European Private Banking en anderzijds over een te klein marktaandeel beschikt om een bankverzekeringsactiviteit in Spanje op te bouwen.

Op de algemene vergadering van de groep, eind april, zei directievoorzitter Willy Duron nog aan de aandeelhouders dat er in mei een beslissing genomen zou worden over de biedingen die binnengekomen waren voor Banco Urquijo.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig