LONDEN - Paraguay levert de Nederlander Frans Meijer, één van de ontvoerders van Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer, hoogstwaarschijnlijk binnenkort uit aan Nederland. Een rechtbank in Paraguay heeft bepaald dat Meijer naar Nederland mag worden gestuurd.
Dat heeft het Britse dagblad The Guardian vandaag gemeld. Het hof nam zijn besluit eerder deze week. Alleen het hooggerechtshof van Paraguay kan Meijers uitlevering naar Nederland nog voorkomen.

De 46-jarige Meijer is tot twaalf jaar cel veroordeeld voor zijn aandeel in de ontvoering van de Nederlandse biermagnaat in 1983. Maar hij heeft zijn straf nooit uitgezeten. In 1985 ontsnapte hij uit een kliniek in Utrecht.

Tien jaar later bleek dat Meijer zich schuil hield in Paraguay. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries spoorde hem daar op. Meijer is getrouwd met een Paraguayaanse en heeft drie kinderen. Hij runt een restaurant.

Meijer werd nadat De Vries hem had gevonden in 1995 voor het eerst in Paraguay gearresteerd. Maar na drie weken kwam hij op vrije voeten. De autoriteiten moesten hem laten gaan nadat advocaat A. Moszkowicz op een procedurefout was gestuit. Drie jaar later werd Meijer opnieuw in Paraguay aangehouden. Hij heeft steeds gevochten tegen zijn uitlevering.