JERUZALEM - 25 mensen zijn gisteravond in West-Jeruzalem om het leven gekomen toen een zaal waar een huwelijksfeest werd gevierd, instortte. 309 mensen werden gewond. Volgens de minister van Volksgezondheid liggen er nog enkele tientallen mensen bedolven onder het puin. De berging van alle slachtoffers kan volgens de politie wel drie dagen duren. Naar schatting zevenhonderd mensen woonden het bruiloftsfeest bij.
Ongeveer honderd ambulances, onder meer uit de regio Tel Aviv, assisteren bij het evacueren van de gewonden. Veel lichtgewonden worden ter plekke behandeld omdat in de ziekenhuizen geen plaats meer is. De bevolking is opgeroepen om bloed te doneren.

De vloer van de derde etage waar de feestelijkheden plaatsvonden begaf het onder de menigte. Mensen, tafels en muren stortten naar beneden en sleurden de andere verdiepingen van het vijftien jaar oude gebouw met zich mee, zo meldden overlevenden.

Het ongeluk is volgens politiecommissaris Shlomo Aharonishki bijna zeker te wijten aan een technisch mankement aan het drie verdiepingen tellende gebouw met de naam Versailles. Een aanslag wordt uitgesloten.

De eigenaar van het gebouw is aangehouden en verhoord door de politie. Die heeft bevestigd dat enkele dagen geleden herstelwerkzaamheden aan het pand zijn uitgevoerd, aldus de interneteditie van het dagblad Ha'aretz.

.