Sluiting dreigt voor D'Hoogeschool  of Red Pepper
Pieter Leys in de keuken van The Red Pepper.pmg
Foto: © Peter Maenhoudt
Na de sluiting van restaurant De Charlekijn in Gent zijn opnieuw twee restaurants genomineerd: D'Hoogeschool in Leuven van Micheline en Jelle -voor de tweede keer- en voor het eerst de Red Pepper in Oostende.
De nominaties hebben de restaurants dit keer niet te danken aan de vakjury met topkok Peter Goossens, maar aan de deelnemers zélf. Het zijn de vrouwelijke zaalverantwoordelijken die elkaars restaurant hebben bezocht en er hebben gegeten. De kijker beslist wie afvalt, die uitslag is donderdag op VTM te zien.'

Mijn Restaurant krijgt meer en meer de allures van een afdankingsshow, nu er opnieuw drie mensen aan de deur vlogen. In Oostende chef-kok Frank, maitre d'hôtel Giovanni en in het Antwerpse restaurant Matizze zaalverantwoordelijke Britt. Vooral het ontslag van Frank Van de Velde, de chef-kok van de Red Pepper, is opmerkelijk. De man kwam in opspraak wegens zijn vermeende betrokkenheid bij enkele frauduleuze faillissementen.

De uitbaters van de Red Pepper beweerden dat ze hem op vraag van VTM en productiehuis Kanakna aan de deur hadden gezet. ''Nonsens', beklemtoont Christophe Brackx van Kanakna. 'Hij heeft begin deze week bijzonder slecht gekookt. De uitbaters hebben hem vervolgens aan de deur gezet. Ik geef toe dat we niet rouwig zijn om die beslissing. De man bleek immers geen onbesproken figuur.'

Ingewijden beweren dat er kwaad opzet in het spel is en dat de chef-kok expres slecht begon te koken.

'Ik ben de heisa beu, dat klopt', zegt Van de Velde zelf. 'Maar verder wil ik daar niets over zeggen.' Het ontslag van de chef-kok van de Red Pepper wordt dinsdag uitgezonden. br>