BRUSSEL - Het parket van Brussel en de federale politie vragen dat alle videobeelden en foto’s van de twee verdachten in de zaak Joe Van Holsbeeck verwijderd worden van de websites of dat de gezichten van de verdachten volledig onherkenbaar worden gemaakt. De beelden of foto’s mogen ook niet meer verspreid worden tijdens nieuwsberichten op tv of in kranten zonder dat de gezichten volledig onherkenbaar zijn gemaakt.
Volgens de wet op de jeugdbescherming (8 april 1965, artikel 80, lid 2) is de publicatie en de verspreiding verboden van teksten, tekeningen, foto's of beelden waaruit de identiteit kan blijken van minderjarigen die vervolgd worden of tegen wie een maatregel is genomen, aldus Els Cleemput, woordvoerster van de federale politie, in een persbericht.

,,Het onderzoek door de federale gerechtelijke politie van Brussel heeft nu uitgewezen dat de twee verdachten die te zien zijn op de videobeelden, minderjarig zijn. Deze beelden mogen dus niet langer verspreid worden en zijn al verwijderd uit de opsporingsberichten op de website van de federale politie'', besluit de mededeling

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig