BRUSSEL - De ministers Laurette Onkelinx van Justitie en Patrick Dewael van Binnenlandse Zaken reageren opgelucht dat één van de twee daders van de moord op Joe Van Holsbeeck is gearresteerd.

Beide ministers betreurden dat de voorbije dagen met de vinger gewezen werd naar de gemeenschap van Maghrebjongeren. Het is altijd fout een bepaalde gemeenschap te stigmatiseren en te vervallen in groepsdenken, klonk het.

Ondertussen gaat het onderzoek prioritair verder, zei minister Onkelinx in de wandelgangen van het parlement. Onkelinx zit deze middag samen met verantwoordelijken van het gerecht om na te gaan of nog meer middelen moeten en kunnen worden ingezet voor het onderzoek.

Volgens minister Dewael wordt een pakket aan maatregelen bekeken, zoals een grotere aanwezigheid van de politie op straat en een versterking van de preventiecontracten en de straathoekwerkers. Indien het van hem afhangt, komt er ook een nieuwe jeugdgevangenis, zoals zijn partijvoorzitter Bart Somers gisteren al bepleitte.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in