TIELT - De burgemeester van Tielt heeft zondag besloten café 't Hooghuys op de Markt twee weken te sluiten. Hij nam deze maatregel na een zware vechtpartij zaterdagnacht, waarna een man in kritieke toestand naar het ziekenhuis werd gebracht. Hij is intussen aan de beterhand. De man die de slag uitdeelde, wordt opgespoord. Het parket heeft de zaak als een poging doodslag gecatalogeerd.

Een groep van twaalf uit Oost-Vlaanderen vierde een vrijgezellenavond, die ze wilden afsluiten in het café. Na enige tijd ging de groep naar buiten waar een discussie ontstond met de twee begeleiders van topless danseressen die in het café aan het werk waren.

Eén van de begeleiders nam een ijzeren staaf en haalde uit naar een 35-jarige man uit Tielt. Hij werd zwaargewond aan het hoofd naar het UZ in Gent gebracht. Ook vier andere jongeren raakten gewond. Nadien ging de begeleider die de slag uitdeelde weg. Hij was zondagavond nog niet gevonden. De man heeft al andere gewelddelicten op zijn kerfstok. Zijn collega werd verhoord en intussen vrijgelaten.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in