Steve Ramon wint openingsmanche in Bergen
Foto: belga
BERGEN - Steve Ramon heeft in Bergen de eerste manche van het Belgisch kampioenschap motorcross in de MX1 gewonnen. Ramon, de regerende Belgisch kampioen, was de beste in de drie reeksen. In de eindstand haalde de Suzuki-rijder het voor Manuel Priem (TM) en de Fransman Christophe Pourcel (Kawasaki), de wereldkampioen MX2.
Vice-wereldkampioen MX3 Sven Breugelmans (KTM) viel net naast het podium. Ondanks z’n lichte 144cc tweetakt motor werd junior wereldkampioen Joël Roelants twaalfde.

In reeks 1 nam Christophe Pourcel de kopstart, maar hij werd al gauw voorbijgesneld door Manuel Priem en Steve Ramon. Priem en Ramon hielden er een stevig temp op na, terwijl Christophe Pourcel eenzaam rondreed als derde. In de zevende ronde ging Ramon voorbij Priem. Pourcel werd derde voor Theybers en Sven Breugelmans. Thuisrijder Clément Desalle was al in de start ten val gekomen en moest de wedstrijd staken.

Steve Ramon was in reeks 2 overduidelijk het snelste weg en ’Da Bomb’ trok onmiddellijk stevig door, alleen Manuel Priem kon aanklampen. Ramon won uiteindelijk nog makkelijk voor Priem. Marvin Van Daele zette Pourcel lang onder druk, maar kon toch niet voorbij de Fransman. De 16-jarige Yentel Martens reed een sterke race en finishte als tiende.

In de laatste race ging Ramon met de kopstart aan de haal, deze keer zat Marvin Van Daele in z’n wiel. Dat zou ook de uitslag van de wedstrijd worden, terwijl Manuel Priem z’n eindpodium bevestigde met een derde plaats. Thuisrijder Clément Desalle wist na twee pechreeksen nog een 12de plaats uit de brand te slepen.

,,Ik ben heel tevreden over vandaag. Ik heb twee keer kopstart gehad en heb de drie reeksen kunnen winnen. Dit is een ideale voorbereiding op de eerste Grand Prix van volgende week. Hoewel niet alle concurrenten aanwezig waren, was dit de perfecte generale repititie voor mij. Het seizoen is nog lang, toch ben ik blij dat ik nu reeds leider ben in het BK. Ik hoop dan ook mijn Belgische titel te kunnen verlengen'', aldus Ramon.

Manuel Priem (2e): ,,Ik had niet verwacht om hier meteen op het podium te staan. Ik heb de eerste keer in mijn carrière een kopstart kunnen nemen. Nogmaals een teken dat ik me perfect heb aangepast aan de TM, de motor zit me dan ook als gegoten. In de eerste reeks heb ik de leiding een tijdje kunnen houden. Helaas kreeg ik problemen met de koppeling net op het moment dat Ramon me voorbijstak. De andere twee reeksen verliepen ook goed. Na m’n tegenvallende wedstrijden in de United Telecom Trophy vorig jaar is dit een droomstart.''

Christophe Pourcel (3e): ,,Het was zeker een goede dag voor mij. De omloop lag er zwaar bij, maar ik ben blij dat ik met de 450 heb gereden. De afgelopen weken heb ik keihard gewerkt om te testen en zoveel mogelijk te kunnen rijden. Fysiek ging het goed, alleen op het einde heb ik me een beetje ingehouden om risico’s te vermijden. Mijn dubbele fractuur is nog steeds een beetje gevoelig, dus dat blijft uitkijken, maar voor Valkenswaard zie ik het helemaal zitten.''

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in