Vertrouwen in federale regering op hoogste peil
BRUSSEL - Op enkele maanden voor de verkiezingen van 10 juni heeft het vertrouwen in de federale regering het hoogste peil van deze legislatuur bereikt. Dat blijkt uit de driemaandelijkse peiling van La Libre Belgique, VTM, De Morgen en RTL-TVi. CD&V/N-VA blijft de grootste formatie in Vlaanderen, terwijl Lijst Dedecker met 2,3 procent ook in deze peiling de kiesdrempel niet haalt.

CD&V/N-VA blijft de grootste formatie met 28,3 procent, wat ruim een procent minder is dan in december. Vlaams Belang levert 0,7 procent in en heeft 23,9 procent. Dat is nog een ruime voorsprong op SP.A-Spirit, dat strandt op 19,1 procent (-0,9%). Open Vld wint licht tot 18,2 procent (+0,8%), terwijl Groen! ruim boven de kiesdrempel blijft (6,7% of +0,6%). Lijst Dedecker blijft met 2,3 procent ruim onder de drempel.

Opmerkelijk is dat 38 procent van de ondervraagden zegt vertrouwen te hebben in de federale regering. Dat is de hoogste score van deze legislatuur. Dat is wel nog steeds minder dan het vertrouwen in de Vlaamse regering (40% of +1 tov december) en de Waalse regering (41% of liefst +5). De Brusselse regering strandt op 37% (+2) en de regering van de Franse gemeenschap sluit de rij met 18% (status quo).

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in