Walter Meeuws en Beveren gaan uit elkaar
Foto: photo news
BEVEREN - De Raad van Bestuur van voetbalclub KSK Beveren heeft in onderling overleg met technisch directeur Walter Meeuws besloten om de samenwerking met onmiddellijke ingang te beëindigen en Meeuws op non-actief te zetten tot het einde van het seizoen.
De trainingen bij de voorlaatste worden vanaf morgen/maandag overgenomen door assistent Edy De Bolle. Dat stelt de eersteklasser op zijn website. De beslissing wordt betreurd, maar diende genomen te worden om een duidelijk signaal te geven aan spelers, technische staf en supporters dat er echt iets moet veranderen om het behoud alsnog te verzekeren. Met nog acht wedstrijden voor de boeg, waaronder drie thuiswedstrijden, zal dit weerom een huzarenstuk worden. Toch zijn alle partijen ervan overtuigd dat deze ommezwaai voor het nodige effect kan zorgen.

Beveren staat na 26 speeldagen zeventiende met 21 punten, 5 meer dan rode lantaarn Lierse, maar ook al 4 punten achter nummer zestien Sporting Lokeren. De nummer zeventien speelt mee in de eindronde van tweede klasse met als inzet een ticket voor eerste klasse.

Ontgoocheld

De trainer reageerde ontgoocheld op het nieuws. ,,Ik werd vanmorgen bij het bestuur geroepen. Daar kreeg ik te horen dat ik met onmiddellijke ingang op non-actief word gezet'', legt Meeuws uit. ,,Dit komt dan van dezelfde mensen die een week geleden nog zegden dat ze als een blok achter mij stonden. De conclusie van dit verhaal is dan ook vrij duidelijk. Wie onrust stookt, komt als grote winnaar uit de bus in deze affaire. Ik genoot de steun van de spelers en de supporters. Daar ben ik hen immer dankbaar voor.''

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in