CDH eist maatregelen tegen spreekkoren
De Franstalige christendemocraten veroordelen de 'diepe beledigingen' van Walen in voetbalstadions en vragen dat de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en de minister van Binnenlandse Zaken een voorbeeld stellen door de daders te straffen. Dat meldt het CDH woensdag.
Aanleiding voor de eis van het CDH zijn nieuwe incidenten op de Belgische voetbaltribunes. Tijdens de wedstrijd Antwerp-Virton scandeerden de Antwerp-supporters 'Walen buiten' en 'Walen zijn pedofielen'. Kort daarvoor, tijdens Genk-Tubeke, klonk het 'les Wallons, c'est du caca'.

De meeste partijen hebben de houding van deze supporters in de voetbaltribunes veroordeeld. 'De herhaling van beledigende spreekkoren van supporters (...) toont de noodzaak aan om snel strenge straffen op te leggen', aldus het CDH.

De partij wil verder dat er ontradende en preventieve maatregelen worden genomen om dergelijke ontsporingen te voorkomen. Ze wijst op het belang van de 'spotters' (politie-agenten in de stadions, nvdr), die processen-verbaal kunnen opmaken tijdens wedstrijden.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in