Chelsea wint Ligabeker, maar verliest alweer Terry
Foto: ap
CARDIFF - Chelsea heeft zondag de finale van de Engelse Ligabeker gewonnen in het Milleniumstadion in Cardiff ten koste van stadsrivaal Arsenal. Heel het stadion hield wel enkele minuten zijn hart vast, toen Chelseakapitein John Terry het bewustzijn verloor na een trap tegen het hoofd. Achteraf bleek de blessure gelukkig mee te vallen.
In de typische Engelse cupmatch maakte Drogba de doelpunten voor 'Chelski', de bijnaam voor de Londense club met Russische geldschieters. Arsenal kwam nochtans op voorsprong via de 17-jarige belofte Theo Walcott in de 12e minuut.

Het was een bitsige partij, drie spelers moesten met een rode kaart het veld verlaten na een vechtpartij helemaal op het eind: voor Arsenal spits Adebayor en verdediger Kolo Touré, voor Chelsea John Obi Mikel.

Het meest beklijvende moment was evenwel het beeld van een gevelde Terry na een onvrijwillige trap in het aangezicht van Diaby. De kapitein ook van de nationale ploeg, net hersteld van een rug- en spierblessure, bleef verschillende minuten buiten bewustzijn, kwam weer bij kennis, maar wist zich niets van de wedstrijd te herinneren. De Engelsman werd afgevoerd naar het ziekenhuis, waar geen ernstige letsels werden vastgesteld.

Arsène Wenger, die de prestigeslag tegen Mourinho alweer verloor, liet Thierry Henry en Jens Lehman vanwege het drukke programma van de Champions League-finalist 2006 aan de kant.