Nederlandse supermarkten bang voor Colruyt
NIEUWENVEEN - Nederlandse supermarktondernemers zijn beducht voor de komst van buitenlandse ondernemingen op de Nederlandse markt. Vooral de mogelijke intrede van de Belgische prijsvechter Colruyt boezemt angst in.
De helft van alle supermarktondernemers hoopt dat Colruyt niet de winkels van Laurus overneemt. Dat is zaterdag gebleken uit een onderzoek van het vakblad Levensmiddelenkrant onder een groot aantal ondernemers van verscheidene supermarktformules.

Colruyt is de afgelopen tijd veelvuldig genoemd als overnamekandidaat voor de ruim driehonderd winkels van Edah en Konmar, die moederbedrijf Laurus wil afstoten. Ook Albert Heijn, Jumbo en Schuitema hebben interesse getoond voor de winkels van Laurus.

Maar de Nederlands ondernemers zijn het meest beducht voor de komst van buitenlandse supermarktondernemingen. Naast Colruyt wordt ook het Duitse Kaufland gevreesd. 22 procent van de ondervraagde ondernemers hoopt dat dat bedrijf niet de winkels van Laurus overneemt. Het Britse Tesco is evenmin geliefd. 14 procent van de ondervraagde ondernemers is tegen een Britse overname van de winkels van Edah en Konmar.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in