GENK _ Huidig Roda-trainer Sef Vergoossen is met KRC Genk tot een overeenkomst gekomen waarbij Vergoossen vanaf 1 juni de nieuwe trainer-coach van Genk zal worden. Vergoossen tekende een contract voor twee jaar bij de Limburgse eersteklasser.
De 53-jarige Nederlander, geboren in Aalbeek bij Valkenburg speelde zelf nooit betaald voetbal, maar tot zijn 27e was hij aktief als speler in de hoogste amateurreeks in Nederland. Als trainer heeft hij een carriere van 11 jaar VVV (Venlo), 9 jaar MVV (Maastricht) en 4 jaar Roda JC achter de rug.

Vorige dinsdag had hij een aanbod van Roda voor de volgende 2 jaar naast zich neergelegd omdat Roda de door hem gevraagde technische voorwaarden niet kon invullen. Woensdag nam Genk dan contact en voerde een eerste gesprek met Vergoossen. Vrijdag laatstleden kwam Vergoossen, na een uitvoerig gesprek, tot een princiepsakkoord met de Genkse club dat uitmondde in een overeenkomst van 2 jaar, ingaande op 1 juni aanstaande.

Vergoossen ziet een langer verblijf in Genk wel tot de mogelijkheden behoren. 'In mijn lange trainerscarriere heb ik slechts 3 clubs onder mijn hoede gehad, toevallig alledrie Limburgse clubs, maar ik geloof in een langere samenwerking. Toch druk ik erop dat ik tot 1 juni in dienst van Roda zal blijven. Dat belet mij echter niet om nu al te werken aan de voorbereiding voor het volgend seizoen bij Genk.' Voor Vergoossen, die regelmatig op vrijdagavond in België wedstrijden van beloften en reserven bijwoont, is Genk niet totaal onbekend. 'Ik heb een beperkte kennis van de Genkse spelersgroep. Bovendien kwam ik onder de indruk van de geweldige sfeer van de unieke Genkse supporters.'

De Nederlandse trainer beschouwt voetbal als een simpel spel met 2 doelen en een bal, maar tevens als de moeilijkste teamsport. 'Mijn opdracht bestaat erin het spelletje zo simpel mogelijk te maken. Mijn tactische opdracht zal erin bestaan om de spelers voorruit te laten denken. Zij moeten beheersbare risico's durven nemen.'

Tot slot realiseerde de Nederlander dat hij nu in buitenland zal moeten werken. 'Belgie is een tweetalig land en mijn Frans is zeer zwak, maar daar wil ik aan werken', besloot Vergoossen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in