ANTWERPEN _ Bij wodca-acties in vijfendertig Antwerpse gemeenten dit weekend hebben de gemeentelijke en de federale politie ongeveer 1.150 wagens gecontroleerd. Acht procent van de gecontroleerde chauffeurs reed te snel, elf procent had te veel gedronken.
In totaal werden 1.150 wagens op snelheid gecontroleerd. 97 chauffeurs (8 procent) mogen een proces-verbaal wegens te snel rijden in de bus verwachten.

Liefst 820 chauffeurs zijn tot stilstand gedwongen en bij 225 bestuurders is een ademtest afgenomen. 24 tests (11 procent) waren positief, waarvan 18 chauffeurs meer dan 0,8 pro mille in het bloed hadden. Niet onbelangrijk is dat de tests selectief gebeurden. Een ademtest werd enkel opgelegd aan chauffeurs van wie men vermoedt dat ze te veel hadden gedronken.

Tijdens de controle-acties zijn vijf ongevallen gerapporteerd. Daarbij vielen vier gewonden, waarvan twee naar het ziekenhuis zijn overgebracht. Zeven rijbewijzen zijn ingetrokken. Er zijn ook een viertal drugscontroles uitgevoerd, waarbij evenveel rijbewijzen zijn ingetrokken.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in