CHERBOURG/DEN HAAG _ De scheepvaartautoriteiten in Noord-Frankrijk ontkennen dat er nog ander verdacht schip dan de Elpa op de Noordzee onderweg is en dat zij Nederland daarover gewaarschuwd hebben. De Nederlandse minister van Justitie Benk Korthals had gisterenavond op een persconferentie meegedeeld dat hij uit Frankrijk gewaarschuwd was dat er mogelijk nog een schip met vluchtelingen op weg was naar Nederland.
Er is geen enkel ander verdacht schip in de Franse territoriale wateren en er wordt normaal gepatrouilleerd, zei de woordvoerster van de scheepvaartautoriteiten in Cherbourg. 'Om de psychose niet verder te vergroten, meldt de prefect dat er op dit moment geen enkel schip door de Franse territoriale wateren vaart dat waar dan ook van verdacht wordt'.

Een woordvoerster van het Nederlands kabinet van justitie ontkent dat minister Korthals het bericht over het schip zou hebben toegeschreven aan de Franse autoriteiten. 'Alles wat wij weten is dat het gaat om een gerucht. Voor ons is de zaak nu afgedaan.'

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in