Om 14 uur zondagmiddag werd in Dendermonde een stille optocht gehouden voor de slachtoffers van de drama in kinderopvang Fabeltjesland Omdat meer mensen kwamen opdagen dan verwacht, duurde de optocht heel wat langer dan voorzien. Er zouden 8.000 mensen opgedaagd zijn. De laatsten onder hen hielden rond 17 uur halt aan het kinderdagverblijf.
De tocht werd georganiseerd door jeugdhuis Zenith en enkele plaatselijke jeugdbewegingen. Tim De Vogel, organisator bij jeugdhuis Zenith, vindt de optocht een gepast symbool van rouw.

Onder de deelnemers bevinden zich veel jongeren en gezinnen met kinderen. Voorop liepen de jongeren van de plaatselijke KSA-jeugdbeweging. De ouders van de twee omgekomen peuters waren vroeger bij de leiding van de jeugdbeweging betrokken.

Ook het stadsbestuur van Dendermonde liep mee. 'We zijn hier omdat we niet kunnen begrijpen wat er bij ons gebeurd is', zei burgemeester Piet Buysse bij de start van de optocht.

Onder de aanwezigen was ook de moeder van het vermoorde meisje Annick Van Uytsel. Zij beklemtoonde hoe belangrijk dergelijke steunbetuigingen kunnen zijn voor de slachtoffers en hun naasten. Ook enkele politici waren aanwezig, zoals minister van Binnenlandse Zaken Guido De Padt en ook Bart De Wever was er met zijn gezin.Om 14 uur vertrok de massa op het kerkplein van Sint-Gillis-Dendermonde. Het parcours liep via de Potiaulaan, Koning Albertstraat en Sint Gillislaan en er werd ook gestopt aan het kinderdagverblijf in de Vijfde Januaristraat.

Het parcours, van de kerk in Sint-Gillis tot aan Fabeltjesland, ongeveer twee kilometer, was volledig bevolkt.

De deelnemers waren vooral jongeren en gezinnen met kinderen. Velen hebben bloemen en knuffelbeertjes meegebracht om aan Fabeltjesland neer te leggen. Verschillende steunbetuigers lieten daarbij hun tranen de vrije loop.

In het stadhuis van Dendermonde kan nog steeds het rouwregister getekend worden. Dat kan tussen 10 uur 's ochtens tot 22 uur 's avonds. Digitaal kunnen de rouwbetuigingen ook verstuurd worden naar rouwregister@dendermonde.be.