De spelers van basketbalclub Pepinster hebben aangekondigd dat ze staken en zaterdag mogelijk niet in actie komen tijdens het competiteduel tegen Antwerpen omwille van betalingsachterstand. Dat maakte Ivica Skelin, de coach van de eersteklasser, vrijdag bekend.
Al geruime tijd doet het clubbestuur er alles aan om de club uit de schulden te halen. Die schulden zijn opgelopen tot 500.000 euro, waarvan er een deel aan de RSZ (Rijksdienst voor Sociale Zekerheid) betaald moet worden. Raakt dit niet opgelost, is het mogelijk dat de club geen licentie voor eerste afdeling voor volgend seizoen krijgt.

Nadat enkele politici uit Verviers donderdag aankondigden dat ze RBC Verviers Pepinster zo veel mogelijk wilden steunen, riepen de spelers op om te staken. Ze worden immers al enkele maanden niet meer uitbetaald.

Donderdagavond werd er na de training op vraag van coach Skelin vergaderd, maar er werd nog geen oplossing gevonden.

Ondanks alles hebben de Belgische spelers getraind met het oog op de competitiewedstrijd van zaterdag tegen Antwerpen. De Amerikaanse spelers trainden niet. Zij willen een bijkomende dag om te kiezen of ze al dan niet zullen spelen. Ze hebben sinds maandag en de start van de staking niet meer getraind.

Als er geen oplossing gevonden wordt, zullen de Amerikaanse spelers tegen Antwerpen vervangen worden door jongeren.