Drogba en co kloppen Benin met 4-1
Ivoorkust heeft vrijdag in het Ghanese Sekondi haar tweede wedstrijd op de Africa Cup voetbal gewonnen. De Ivorianen haalden het in groep B met 4-1 (rust) van Benin.
Maandag had Ivoorkust Nigeria al met 1-0 verslagen, terwijl Benin met 1-0 onderuitging tegen Mali. Ivoorkust staat met één been in de kwartfinales.

Didier Drogba (Chelsea) en Yaya Touré (Barcelona) hadden de Ivorianen in de eerste helft op een 2-0 voorsprong gebracht. Na de pauze maakten Keita en Aruna Dindane (ex-Anderlecht) er 4-0 van. In blessuretijd redde Omotoyossi de eer voor Benin.

Corruptie

De coach van Benin, de Duitser Reinhard Fabisch, heeft vrijdag aan de BBC bevestigd dat hij benaderd werd om het resultaat van de eerste wedstrijd van zijn team te vervalsen. Het ging om het duel dat zijn team maandag met 1-0 verloor van Mali.

De Afrikaanse Voetbalbond heeft aan de Duitser gevraagd om voor zaterdagmiddag een geschreven getuigenis op te maken vooraleer er een onderzoek opgestart wordt.

Fabisch zei dat hij zaterdag in het hotel waar het team logeert benaderd werd door een Afrikaan. Die vertegenwoordigde naar eigen zeggen een wedkantoor uit Singapore. "Hij wilde weten of er geen enkele mogelijkheid bestond om de wedstrijd te vervalsen. Ik zei hem dat hij twee minuten had om het hotel te verlaten, anders zou ik de politie bellen", aldus Fabisch.