Bobsleevrouwen presteren boven verwachting
In de Europabeker in Winterberg hebben de Belgische bobsleemeisjes een uitstekende beurt gemaakt. Het team met Elfje Willemsen aan het stuur en Bieke Vandenabeele als remster eindigde 8ste op 18 teams.
Willemsen en Vandenabeele klokten een tijd van 2:00:28. Het winnende Duitse team legde de afdaling in 1:58:30 af. Pilote Eva Willemarck en remster Helena Demeyer finishte 13de, in een tijd van 2:01:57, en bleven zo Leen Blondelle en Kim De Dapper voor, die met 2:01:93 14de werden en dus vier teams achter zich hielden.

Zaterdag nemen de zes deel aan een tweede wedstrijd in Winterberg. 's Avonds wordt dan beslist of het project, met als doel de Olympische Spelen in 2010 te halen, wordt voortgezet. Maar dankzij de prestatie van vandaag ziet het er alleszins rooskleurig uit.

"Dit is heel onverwacht, veel beter dan we durfden hopen", reageerde Bieke Vandenabeele. "Zeker omdat Elfje en ik de afgelopen dag twee keer gecrasht waren."

Ook Leen Blondelle was opgetogen over het wedstrijdverloop, al beseft ze dat zij en De Dapper nog werk aan de winkel hebben. "Er heerst opluchting in het team, maar nu moeten we ons volop concentreren op morgen. Hopelijk halen we deze keer alledrie de top 13. Kim en ik staan voor de grootste uitdaging."

Van spanning tussen de drie Belgische bobs is geen sprake, aldus nog Blondelle. "Er is enkel wat gezonde concurrentie."

Als de Belgen na dit weekend mogen doorzetten, dan is het WK junioren - in het bobsleeën tot 26 jaar - het volgende doel; het kampieonschap vindt plaats van 4 tot 10 februari, in het Oostenrijkse Igls. Voorwaarde is dan wel dat de Belgische meisjes morgen niet crashen. Om deel te mogen nemen aan het WK, moet een team drie resultaten achter zijn naam hebben staan. De wedstrijd van morgen is de derde voor de Belgsiche meisjes.