Maddie-verdachte verkrachtte Brits meisje
De man op de robotfoto die is vrijgegeven door de ouders van het in Portugal verdwenen meisje Madeleine McCann is een varkensboer die in de cel heeft gezeten voor de verkrachting van een Brits meisje. Hij is al door de politie verhoord. Dat staat vrijdag in Britse kranten, die zich baseren op de Portugese krant Diario de Noticias.
Madeleine McCann verdween op 3 mei op bijna vierjarige leeftijd uit het vakantieappartement van haar ouders in de Ocean Club, in Praia da Luz in de Portugese Algarve. Het onderzoek heeft officieel nog niets opgeleverd.

Enkele dagen geleden publiceerden de - formeel verdachte - ouders, Gerry en Kate McCann, een robotfoto van een 'vreemde' en zich 'verdacht gedragende' man die door een getuige was opgemerkt in de Ocean Club in de dagen voor de verdwijning van Maddie.

Het blijkt nu te gaan om varkenshoeder Joaquim Jose Marques, bijgenaamd Quim Ze, die in 1996 tot vijf jaar cel is veroordeeld nadat hij in Praia da Luz een Brits tienermeisje had verkracht.

De politie heeft de dertiger al in mei verhoord, twintig dagen na de verdwijning van de Britse peuter, maar sloot hem toen als verdachte uit. Eerder deze week werd hij opnieuw verhoord na de verspreiding van de robotfoto. Volgens de Britse Daily Mail wou de politie geen commentaar geven over het mogelijke nieuwe verhoor.