Paul Wolfowitz opnieuw in Amerikaanse regering
De vroegere Amerikaanse viceminister van defensie en ex-voorzitter van de Wereldbank keert naar de Amerikaanse regering terug. Minister van buitenlandse zaken Condoleezza Rice heeft "de architect" van de oorlog in Irak benoemd tot voorzitter van een gezaghebbend adviesorgaaan inzake onder meer wapenbeheersing.
Wolfowitz, een conservatief met nauwe banden met het Witte Huis, werkt momenteel nog bij een conservatieve denktank als deskundige in defensie en buitenlands beleid.

Op 30 juni moest hij na twee jaar zijn job als voorzitter van de Wereldbank vaarwel zeggen na een schandaal rond door hem gearrangeerde gunsten voor zijn toenmalige collega en vriendin Shaha Riza bij de bankinstelling.

De man wordt nu voorzitter van de ISAB ("International Security Advisory Board") die rechtstreeks Rice "onafhankelijk" adviseert omtrent alle aspecten in verband met wapenbeheersing, ontwapening, non-proliferatie, militaire kwesties, internationale veiligheid en daarmee verwante sectoren, aldus een communiqué van het State Department.