Ambiorix gaat eigen schoenwinkels openen
De Tongerse schoenenfabrikant Ambiorix opent op korte termijn eigen winkels die exclusief het schoenenmerk 'Ambiorix' zullen verkopen.
Dat heeft afgevaardigd bestuurder Peter Vavedin vrijdag gezegd in de marge van een werkbezoek van een tiental parlementsleden aan de Tongerse schoenenfabrikant.

De schoenen van het merk 'Ambiorix' zijn momenteel al vertegenwoordigd in het assortiment van tal van winkels. Maar om de kwaliteit van de schoenen extra in de verf te zetten, wil de directie in de toekomst eigen winkels openen waar alleen maar Ambiorix-schoenen verkrijgbaar zijn. Bij de Tongerse schoenenfabrikant werken 60 mensen.

Het leder van de Ambiorix-schoenen wordt in India versneden en bewerkt, terwijl het afgewerkte product in de productievestiging in Tongeren wordt gemonteerd.

Ambiorix werd in januari van vorig jaar overgenomen door de Limburgse familiale groep Vavedin. De schoenenfabrikant was tot dusver in handen van de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM), TrustCapital en het eigen management van Ambiorix. De LRM en TrustCapital hadden elk 45 procent van de aandelen en het management van Ambiorix 10 procent.

Ambiorix-schoenen werd in 1895 als schoenmakerij opgericht in Verviers en 12 jaar later overgebracht naar de Ambiorix-stad Tongeren. Ambiorix-schoenen bleef tot 1999 in handen van de familie Steyns. Sylvain Gielen realiseerde in dat jaar een management buy-out door de LRM en TrustCapital.