Djokovic in drie sets voorbij Federer
Novak Djokovic en Jo-Wilfried Tonga spelen de finale op de Australian Open, de eerste grand slam van het jaar. Djokovic versloeg het nummer een van de wereld en titelverdediger in Melbourne Roger Federer verrassend in drie sets (7-5,6-3,7-6).
"Dit is echt verbazend, een onbeschrijfelijk gevoel", reageerde de Serviër. "Ik heb een van de beste spelers ooit in drie sets geklopt. Ik ben heel erg trots op mezelf. Federer voelt zich thuis op alle ondergronden. Hij is een hele moeilijke tegenstander. Op de belangrijke momenten heb ik mijn beste tennis getoond en ben ik goed met de druk omgegaan."

Federer zelf gaf aan onder de immense druk te zijn bezweken. "De druk om elk toernooi te moeten winnen, weegt als een monster op mij. Toch vind ik een plaats in de halve finale nog steeds prima. Ik zal dit resultaat nu analyseren en nagaan of ik iets moet veranderen met het oog op volgend jaar. Eerlijk gezegd vind ik dat ik vandaag vrij goed heb gespeeld. Ik heb dit toernooi niet mijn allerbeste niveau gehaald, maar mijn spel was vrij solide, dus ok. Toch wil ik niet alleen naar mezelf kijken. Novak verdient ook lof. Hij maakte de shots op het juiste moment. Meer kan ik echt niet zeggen." Novak Djokovic (ATP 3) speelt zondag in de finale tegen de Fransman Jo-Wilfried Tsonga (ATP 38), die donderdag al even onverwacht de Spanjaard Rafael Nadal (ATP 2) in drie korte sets versloeg.

Beide mannen kunnen in Melbourne het eerste grandslamtoernooi uit hun carrière winnen.