Een baby van tien maanden is in een Brusselse crèche van Kind en Gezin zwaar toegetakeld door een tweejarige peuter. Dat meldt La Dernière Heure. De ouders van de baby overwegen gerechtelijke stappen. Kind en Gezin start een onderzoek.
De baby en de peuter verbleven allebei in de crèche. De baby lag in zijn bed toen hij werd aangevallen. Het slachtoffertje liep meerdere verwondingen op in het gezicht.

De ouders van de baby laken de late tussenkomst van het crèchepersoneel en overwegen juridische stappen. Volgens de moeder heeft het personeel niet gereageerd toen de baby huilde. Of een eventuele klacht iets kan opleveren, is nog niet duidelijk.

Kind en Gezin gaat de zaak in elk geval onderzoeken. 'De inspectie zal nagaan of er voldoende toezicht was, want ook als de kindjes slapen, moet er voldoende toezicht zijn', zegt woordvoerster Leen Du Bois. 'Als er tekortkomingen worden vastgesteld, zullen daarover afspraken gemaakt worden met de crèche. Na verloop van tijd zal de inspectie weer een controle uitvoeren.'

Een sanctie voor de peuter is uitgesloten. Kinderen onder de twaalf jaar kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor agressie. 'Ze kunnen bijgevolg ook niet in een jeugdinstelling geplaatst worden', zegt Thierry Vanderhaeghe, woordvoerder van de Franstalige minister van Jeugdbijstand Catherine Fonck, in La Dernière Heure. De peuter wordt mogelijk wel onderzocht door een kinderpsychiater.