Op het Antilliaanse eiland Sint Maarten wordt al twee weken een 49-jarige Amerikaanse vermist. De politie zette donderdag speurhonden in om een spoor van de vrouw, Leta Lynn Cordes uit Californië, op te pikken.
De zoekactie concentreerde zich op een stuk strand met een lengte van drie kilometer, in de buurt van de plek waar zij op 11 januari voor het laatst door haar man werd gezien.

De echtgenoot zegt haar voor het laatst gezien te hebben toen ze op weg ging om te gokken in het casino van het hotel Westin Sint Maarten Dawn Beach Resort. Dit hotel zegt echter dat de beelden van de beveiligingscamera’s aantonen dat ze daar die avond nooit is binnengekomen.

Taco Stein, de hoofdaanklager van het eiland, zei dat er nog geen aanleiding is om uit te gaan van een misdrijf. Hij zei dat er evenwel wordt overwogen om in te gaan op een aanbod van de Amerikaanse inlichtingendienst FBI om in het onderzoek te assisteren. De politie krijgt bij de zoekactie al hulp van de autoriteiten in het Franse deel van het eiland, Saint Martin.