Er komt maar geen einde aan de reeks nederlagen van Miami in de NBA. Donderdag was de Heat er wel dicht bij, maar finaal gingen ze toch met 89-90 onderuit tegen de regerende kampioen San Antonio.
"De situatie is hopeloos", erkende de geplaagde coach Pat Riley na het zoveelste verlies van zijn team. "We willen allemaal dat hier een einde aan komt. Er worden geen prijzen uitgereikt voor de tweede plaats. Het enige wat telt is winnen."

Dat die broodnodige zege er toch niet kwam, had Miami, dat zonder de gekwetste Shaquille O'Neal speelde, vooral te 'danken' aan Tim Duncan. De ster van de Spurs scoorde twaalf van zijn dertig punten in het laatste quarter. "Eens het vierde quarter begint, voel je de adrenaline stromen", zei Duncan na de match. "Je kent de score, je voelt de vermoeidheid niet meer en denkt alleen nog maar aan punten maken."

Nog vrijdag haalde Milwaukee het thuis met 104-92 van Indiana. Michael Redd eiste met 37 punten de oscar van de wedstrijd op. In de derde en laatste wedstrijd van de avond hield Golden State in eigen huis nipt New Jersey af met 121-119. Monta Ellis was goed voor 39 punten en haalde daarmee de hoogste score uit zijn carrière.