De Franse president Nicolas Sarkozy heeft vrijdag laten verstaan dat Frankrijk 'op het punt staat' een akkoord te sluiten met India. De twee landen zullen samenwerken op vlak van kernenergie voor burgerlijke doeleinden. Dat zegt Sarkozy in een interview met het dagblad 'Hindustan Times'.
'Wij staan op het punt van een akkoord dat toelaat om samen te werken op vlak van kernenergie voor burgers met het volle respect voor de onafhankelijkheid van India en de internationale regels', verklaarde Sarkozy die vrijdag en zaterdag op bezoek gaat naar India. 'Dat is één van de zaken voor mijn bezoek aan India: dit akkoord bereiken voor de ontwikkeling van India en voor de bescherming van het milieu'. 'Zodra India een akkoord kan sluiten met het Internationaal Atoomagentschap voor Kernenergie, kunnen wij een akkoord tekenen over onze samenwerking.

Dit akkoord zal ons toelaten om kerncentrales met de meest recentste technologie te leveren', aldus Sarkozy. Volgens de Franse nucleaire groep Areva, zou India als een van de grootste vervuilers van de planeet, zo'n 25 tot 30 kerncentrales willen zodat ze haar sterke economische groei kan steunen.