MUNCHEN - Zo'n 8.000 werknemers van Siemens Duitsland zullen langer moeten werken voor hetzelfde loon. In ruil garandeert het bedrijf werkzekerheid tot 2009. Dat maakte Siemens AG vandaag in München bekend.

Het eindejaars- en vakantiegeld worden omgezet in een resultaats- en prestatiegebonden premie. Hierover werd een akkoord bereikt binnen de ondernemingsraad. Daartegenover gaat het bedrijf de 12.000 werknemers die in verzelfstandigde dienstverlenende filialen werken, opnieuw onder Siemens AG onderbrengen.

De onderhandelingen tussen de directie en de vakbonden bij Siemens sleepten maanden aan. Binnenkort zullen alle 20.000 personeelsleden van het bedrijf 37 uur per week moeten presteren. Voor zo’n 8.000 medewerkers betekent dat een arbeidsduurverlenging aan hetzelfde loon. Deze groep, die rechtstreeks onder Siemens AG ressorteerde, had nu een 35-urenwerkweek.

Met het akkoord hoopt Siemens de slagkracht van zijn Duitse activiteiten te versterken. Het bedrijf had vorig jaar al in twee telefoonfabrieken in Noordrijn-Westfalen de arbeidsduur verlengd zonder opslag. De vakbond IG Metall vreesde toen voor een dijkbreuk.